Backup & Disaster Recovery

U Nestec portfoliju pronaći ćete rješenja za pohranu podataka u oblak, odnosno 'Cloud-first' rješenja i rješenja za lokalnu pohranu podataka.

 

 

Cloud-first rješenja za pohranu podataka

Kod Cloud-first rješenja primarni prostor za pohranu je u oblaku, uključen je u cijenu rješenja, a brigu o pohranjenim podacima vodi proizvođač. Cloud-first rješenja su idealna za korisnike koji nemaju svoju infrastrukturu ili jednostavno ne žele dodatno ulagati u infrastrukturu i voditi brigu o sustavu za pohranu podataka. Cloud-first rješenja u Nestec portfoliju:

 

 

Rješenja za lokalnu pohranu podataka

Rješenja za lokalnu pohranu podataka prvenstveno služe za pohranu podataka na postojeću korisničku infrastrukturu. Taj tip rješenja je idealan za korisnike koji imaju vlastitu infrastrukturu i žele da se njihovi podaci pohranjuju unutar njihovog sustava (lokalno, javni ili privatni oblak). Rješenja za lokalnu pohranu podataka:

 

 

 


MODEL LICENCIRANJA

 

Prema načinu licenciranja rješenja u Nestec portfoliju se dijele u dvije glavne grupe:

 

  • Rješenja namijenjena pružateljima IT/BaaS (Backup as a Service) usluga
  • Rješenja namijenjena za prodaju krajnjim korisnicima

 

Rješenja namijenjena pružateljima IT/BaaS usluga su White-label rješenja bazirana na pay-per-use modelu. Radi se o skalabilnim, multi-tenant okruženjima koje je moguće u potpunosti prilagoditi identitetu tvrtke koja ih koristi kao platformu za kreiranje svojih IT usluga. Pružatelji IT usluga koriste navedena rješenja kako bi kreirali/proširili svoje postojeće usluge s uslugom pohrane i povrata podataka. Navedena rješenja nude fleksibilnost, minimalne inicijalne troškove i potpunu kontrolu nad potrošnjom. Baziraju se na mjesečnoj pretplati što znači da partner nema nikakve inicijalne troškove već po isteku svakog mjeseca zaprima račun za korištene usluge. Rješenja namijenjena za prodaju krajnjim korisnicima dolaze s SMA (Service & Maintenance Agreement) u trajanju od jedne ili više godina. Licence se kupuju unaprijed i po isteku SMA se isti produžuje za jednu ili više godina.


 

U slučaju da niste sigurni koje rješenje ili koji tip licenciranja najbolje zadovoljava Vaše potrebe slobodno nas kontaktirajte. Detaljnije informacije o pojedinim rješenjima možete pronaći klikom na željenu poveznicu.


BESPLATNI ALATI

 

U potrazi ste za besplatnim rješenjima za sigurnosnu pohranu Microsoft Hyper-V, Vmware okruženja i/ili fizičkih Windows poslužitelja? S besplatnom verzijom Altaro VM Backup i Windows Server Backup rješenja možete vršiti osnovnu pohranu i povrat podataka. U slučaju da želite naprednije funkcije možete se u bilo kojem trenutku prebaciti s besplatne na plaćenu verziju. Svoje besplatne alate možete preuzeti ovdje:

 

 


Backup & Disaster Recovery