Zaštitite sve podatke i poslovnu komunikaciju pomoću USB uređaja

Nitrokey je USB uređaj koji omogućava šifriranje podataka, potpisivanje e-pošte i dokumenata, ali i siguran pristup web aplikacijama, mrežama i računalima. Za razliku od softverskih rješenja, sve lozinke i certifikati su sigurno pohranjeni unutar Nitrokey uređaja. Njihova ekstrakcija je nemoguća što znači da je Nitrokey imun na računalne viruse. Svi podaci na uređaju su zaštićeni pomoću korisničkog PIN broja i pametne kartice što garantira zaštitu u slučaju gubitka USB uređaja. Hardver i softver su dostupni u Open source obliku i omogućavaju provjeru sigurnosti i integraciju s drugim aplikacijama.

 • Discover Altaro

  Siguran pristup

  Nitrokey omogućava siguran pristup web stranicama (npr. Google, Facebook) pomoću sigurnih jednokratnih lozinki (OTP - One time password), U2F ili klasičnih jednokratnih lozinki. Pristup računalima i mrežnim servisima (npr. SSH) pomoću certifikata.

 • Discover Altaro

  Enkripcija e-pošte

  Zaštitite svu vašu poslovnu komunikaciju s enkripcijom pomoću GnuPG, OpenPGP, S/MIME ili vašeg preferiranog e-mail klijenta. Svi vaši ključevi i lozinke su sigurno pohranjeni na vašem Nitrokey uređaju i zaštićeni PIN brojem.

 • Discover Altaro

  Pohrana i enkripcija podataka

  Nosite važne dokumente uvijek sa sobom. Nitrokey vam nudi hardverski enkriptirane uređaje veličine od 8GB do 64GB. Uređaji su kompatibilni sa Windows, Linux i Mac OS operativnim sustavima.

 • Discover Altaro

  Zaštita serverskih računala

  Zaštitite vaše serverske certifikate pomoću 43 ECC (Eliptic-curve crytography) i 35 RSA (Rivest–Shamir–Adleman) ključeva sa Nitrokey HSM uređajem. Idealno za zaštitu sigurnosnih serverskih računala.


Funkcije

Lozinke su ili preteške da bi se zapamtile ili prekratke da bi adekvatno štitile korisničke račune. Tradicionalni sustavi nisu u mogućnosti pratiti sve veći broj računa potrebnih za pristup različitim web servisima. Lozinke bi trebale biti jedinstvene i jedna lozinka nikada ne smije biti korištena za više različitih računa. To lozinke čini nesigurnima i nepraktičnima. Cilj Nitrokey rješenja je zamijeniti lozinke korištenjem sljedećih procedura za autentikaciju:

 • One Time Passwords (OTP)One Time Passwords su slične TAN-ovima i koriste se kao dodatna sekundarna mjera zaštite uz klasične lozinke. OTP-ovi štite od krađe identiteta što znači da u slučaju da je vaša lozinka ukradena, vaš račun je i dalje zaštićen od strane Nitrokey uređaja.
 • Universal 2nd Factor (U2F)Universal 2nd Factor (U2F) je vrlo siguran, jednostavan za korištenje, i mogao bi čak i postati nasljednik OTP-a. U"F koristi kriptografske izazove koji su potpisani od strane Nitrokey U2F uređaja.
 • Client Certificate AuthenticationMožete koristiti vaš Nitrokey uređaj za administraciju vaših servera sigurno putem SSH sesija, za pristup vašoj virtualnoj privatnoj mreži putem OpenVPN-a i za pristup pojedinim stranicama putem HTTPS protokola.
 • Password safeU slučajevima kada je potrebna klasična lozinka, Nitrokey ima sef u kojem možete sigurno pohraniti vaše lozinke.
Discover nitrokey

Ako ne poduzimate dodatne mjere predostrožnosti, bilo koji sistem administrator može jednostavno pristupiti vašoj e-pošti. Također je moguće da vašu poštu već i nadziru (npr. tajne službe).Cyber kriminalci sve češće napadaju e-mail servere kako bi ih koristili za phishing napade na poslovne korisnike i individualne osobe. Enkripcija e-pošte spriječava napadače i neovlaštene osobe da pročitaju vaše privatne poruke.

 • Email encriptionPostoje dva različita formata za enkripciju e-pošte: OpenPGP i S/MIME.

Nitrokey pohranjuje vaše tajne ključeve na sigurnu lokaciju na uređaju i štiti ih od malware-a i fizičkih napada. Nitrokey se može koristiti sa različitim vrstama softvera za enkripciju e-pošte, jednostavno i uz minimalne izmjene. Windows, MacOS i Linux operativni sustavi su podržani, a upravljački programi uređaja unaprijed ili automatski instalirani. GnuPG je kompatibilan sa Nitrokey uređajem i podržava OpenPGP i S/MIME formate. PKCS#11 upravljački programi omogućavaju integraciju sa S/MIME podržanim softverom. Neke od podržanih su Mozilla Thunderbird, MS Outlook i GnuPG.

Kako bi izbjegli oštećenje podataka, pa čak i naknadne tužbe, potrebno je šifrirati sve osjetljive podatke koje nosite sa vama. Posljedice gubitka podataka mogu biti pogubne za vaše poslovanje i svakako ih želite izbjeći.

 • Data protectionKako bi izbjegli oštećenje podataka, pa čak i naknadne tužbe, potrebno je šifrirati sve osjetljive podatke koje nosite sa vama. Posljedice gubitka podataka mogu biti pogubne za vaše poslovanje i svakako ih želite izbjeći.
 • USB device securityNitrokey uređaj dopušta izvoz instaliranog sustava i provjeru njegovog integriteta (ili reset sustava).
 • Hidden USB driveNitrokey Storage uređaj sadrži značajku koja omogućuje kreiranje skrivenih volumena kao dodatak šifriranju sadržaja.
 • USB encryptionNitrokey Storage uređaj sadrži šifrirani prostor za pohranu podataka s kapacitetom do 64GB. Da biste pristupili pogonu potreban vam je PIN i sve šifriranje i dešifriranje izvršit će se na razini uređaja. To je teoretski sigurnija opcija od softverskog rješenja i znači da više ne trebate ovisiti o operativnom sustavu. Uređaj je kompatibilan s Windows, Linux i Mac OS X operativnim sustavima.
 • Hard drive encryptionNitrokey uređaj omogućava primjenu različitih tehnologija šifriranja. Podržane tehnologije su TrueCrypt/VeraCrypt, Gnu Privacy Assistant i GnuPG.
 • Server protectionVećina servera će vrlo vjerojatno u određenom trenutku imati sigurnosni propust (poput OpenSSL Hartbleed bug-a). Iako možda nećete moći u potpunosti zaštititi vaš poslužitelj, možete vaše ključeve držati na sigurnoj lokaciji, izvan dosega napadača.

Detaljan opis svih funkcija možete vidjeti na Nitrokey stranicama


Discover nitrokey

Kako Nitrokey funkcionira

Zaštitite e-poštu, datoteke, tvrde diskove, certifikate poslužitelja i račune na mreži pomoću kriptografije. Vaši tajni ključevi uvijek su sigurno pohranjeni unutar vašeg Nitrokey uređaja i ne mogu se ukrasti. Uređaj je zaštićen PIN-om i osiguran je od hardverskih napada. Sigurnosne kopije štite od gubitka podataka.

 
 
 
 

NITROKEY - HSM

Datum objave: 11.06.2018 14:51:47

Nitrokey Storage Feature Overview

Datum objave: 02.05.2018 10:25:19